Kära livmoderbärare

Den här texten är tillägnad dig som har en livmoder, men också dig som aldrig har eller kommer att ha en livmoder. Jag har tänkt dela med mig av en personlig upplevelse. Det har att göra med mens och mensskydd vilket är mycket viktigt att prata om, det är inget vi kan sticka under stol med. Okej, när jag satt på distriktstandvarden i Stockholm här om dagen så var jag med om något som i dagens samhälle tyvärr inte kan betraktas som något konstigt.

Jag sitter i väntrummet, det är knappt några andra där. Dörrarna till väntrummet öppnas och in kommer tre ungdomar, tre till synes helt oskyldiga killar. Det är lugnt till en början, men sen börjar alla tre gapa och skrika helt utan förvarning. Jag försökte lokalisera vad de alla tre stod och pekade på med en äcklad syn och – ja, där var det. Nu såg jag vad det var: en helt oanvänd tampong liggande på golvet utanför toaletten. Vet ni hur bebisar ser ut när de äter en citron? Ungefär så såg de alla tre ut i ansiktet. Men det övergick snabbt i skratt.

Alla tre lämnade väntrummet skrattande, utan någon respekt alls. Jag kände mig så nedvärderad och nedtryckt även fast jag visste att de inte skrattade och förlöjligade just mig. Utan det de gjorde var mycket värre, de skrattade åt hela världens alla kvinnor och det är inte okej. Jag tycker att alla ämnen som tillhör nyckelordet mens, såsom mens i sig själv eller mensskydd o s v borde vara mer accepterat. Anledningen till att det än i dag inte är det, tro det eller ej, är för att vi inte pratar om det.

Det är synd enligt min åsikt, för inte ens vi som har en livmoder har tillräckligt med information om mens. Varje dag hör och läser vi myter och sanningar om mens och mensskydd, så till slut vet vi inte längre vad som är sant och falskt. Ett råd kan vara att gå in på denna hemsida för där finns mycket bra information om både kropp, mens och mensskydd.

Vi kvinnor föder barn, utan oss och vår mens skulle inte världen ha utvecklats och vi skulle inte vara där vi är idag. Att så många människor än idag på 2000-talet associerar mens med något äckligt och omänskligt är hur konstigt som helst. Vi kvinnor kämpar så hårt och ingen annan än vi vet vad vi går igenom. Mens kan vara helt förfärligt ibland, men det är samtidigt helt fantastiskt för det skapar liv.

Jag vet att vissa människor har stor respekt för mens och oss kvinnor och det ska de ha en eloge för. Men ni som trakasserar mensen och oss kvinnor borde skämmas. Om ni nu måste yttra er så borde ni vara mer pålästa då de flesta av er inte vet någonting. Mens är inget att skämmas för, det är helt naturligt och ingen kan säga något annat. Mens och mensskydden kommer att finnas i många år till, om inte för alltid, så gör alla en tjänst och läs på om mens för det är viktigt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews