Påverkar en bröstförstoring menscykeln?

Många som går i tankarna på en bröstförstoring funderar över hur det kommer att påverka deras menscykel och om det har någon betydelse vilka preventivmedel man använder under tiden för operationen. Dessa frågor är helt relevanta då brösten faktiskt påverkas av både vår cykel samt sättet vi skyddar oss på. Tacksamt nog finns det inga hinder här och vi ska reda ut hur det egentligen ligger till.

Varför påverkas bröststorleken under mensen?

Du har säkert märkt att storleken på dina bröst förändras under hela menscykeln. Generellt sett är brösten som störst mellan ägglossning och själva mensen. Detta beror på att hormonerna östrogen och progesteron som produceras i äggstockarna under ägglossningen ökar vilket i sin tur kan få brösten att svälla. Detta är inte farligt och påverkar dessutom inte alla, även om de allra flesta kvinnor upplever detta i någon form.

Inför en bröstförstoring är det viktigt att veta att det inte spelar någon roll vilken del av cykeln man befinner sig i. Dessutom kan fenomenet med att brösten sväller innan mens fortfarande kvarstå efter en bröstförstoring men det är inte säkert. Detta på grund av att hela bröstet sväller och då spelar det ingen roll om man har implantat inopererade eller inte. Om du däremot har mens precis under operationstillfället är det bra om du meddelar en läkare det innan. Detta eftersom det sker under narkos och läkarna behöver veta om du använder menskopp, tamponger eller binda. Det kan också förklara en viss höjning i kroppstemperatur. Att ha mens under en operation innebär ingen fara eller extra risker.

Vanligtvis är svällningen inte särskilt stor och de flesta med normalstora till stora bröst märker det inte mer än att det spänner lite extra i brösten.

Preventivmedel som kan påverka din bröststorlek

Det kan låta osannolikt men många preventivmedel har faktiskt stor inverkan på bröststorleken. Många som slutar använda p-piller märker snabbt hur brösten försvinner, vilket är en av anledningarna till att vissa gärna vill operera dem. anledningen till att brösten påverkas av preventivmedel är att de innehåller hormoner och precis som en vanlig menscykel så kan det påverka bröstens storlek när man tillsätter extra hormoner i form av olika preventivmedel. Detta innefattar alltså alla skydd som har extratillsatta hormoner så som östrogen. Att börja med p-piller är däremot inget som rekommenderas bara för att gå upp en bröststorlek, utan då är det bättre att operera dem istället för att få ett jämnt resultat. Ingen kan veta i förväg hur brösten kommer att påverkas och att mixtra med olika preventivmedel kan vara rent av farligt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews