Belöna dig med hemstäd under mens och klimakteriet

För vissa kvinnor är tiden då de har mens mycket jobbig. Varför inte belöna dig med städhjälp? Njut av ett välstädat hem när du ligger i soffan och äter choklad.

Hemstädning: en riktig belöning

Alla kvinnor bör någon gång i livet anlita hemstäd för att verkligen kunna njuta och slappna av i sitt nystädade hem. Det är en särskilt bra belöning om du har problem med mensvärk, pms, rikliga mensblödningar eller går igenom klimakteriet. Fysiska tillstånd som nästan alla kvinnor går igenom och känner av. Det kan verkligen påverka vardagslivet, hur mycket du orkar, ditt humör och hur du trivs med dig själv. Anlita ett seriöst företag som Vardagsfrid för hemstäd eller för att få fönsterna putsade. Vardagsfrid bryr sig både om sin personal och att ditt hem städas på bästa sätt. De erbjuder hemstäd i Stockholm, Uppsala, Norrtälje och Västerås.

Minska mensbevären

Dessvärre finns det ingen magisk knapp att trycka på för att alla hormonella besvär som kvinnor upplever plötsligt ska vara borta. De flest av oss är ju också glada att kunna bli gravida och få barn. Men både mens och klimakteriet är jobbiga perioder. Först och främst ska du tala med din läkare om du har mycket besvär. Om det påverkar din vardag och om du rent av brukar behöva sjukskriva dig emellanåt. Försök inte att klara allt på egen hand, utan ta hjälp. För det andra är det smart att planera och underlätta för dig själv. Som att minska på stressen och orken genom hemstädning, men också genom att äta bra mat och belöna dig med choklad. Du måste också tillåta dig att vila och vara trött. För att må bra behöver du röra på dig, inte sitta hela lördagen i soffan. Men det är också ok att kura ihop med en kopp varm choklad och en god smörgås invirad i en filt efter en rask promenad utomhus.

Förebygg problem

Det kan också vara klokt att försöka förebygga problem. Du kan styra mensen med p-piller, vilket kan vara klokt för en skön semester eller om du måste göra en viktig presentation på jobbet. Du kan även se till att laga mycket mat och försöka göra praktiska saker i hushållet under dina bättre dagar. Så att du inte både behöver laga lasagne, rengöra badrummet och ha rejäl mensvärk på samma gång. Är huset ostädat och du är jättetrött tar du antingen och anlitar hemstäd eller så gör du en snabbstädning och vilar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews