Tamponger

Tamponger är en praktisk uppfinning för alla kvinnor som har mens. Även om det idag finns bra bindor som har hög uppsugningsförmåga, kan det ändå kännas obekvämt att ha binda. Då kan tampongen vara ett bättre alternativ där man slipper obehaglig lukt och känna av mensflödet i trosan.

Fördelar med tamponger

När man använder en tampong behöver det inte synas att man har mens och man känner inte av den om den sitter rätt.

En tampong består av bomull och syntetiska fibrer som polyeten och polypropen. Det är viktigt att använda rätt storlek av tampongen beroende på mensflödet. Det finns dock en del att att tänka på när man använder en tampong. Fördelen med tampong är att man känner sig mer fri och man har mer rörelsefrihet till exempel på gymmet eller när man simmar.

Om man är på resa är det klokt att hålla reda på sina tamponger om man anländer sent och affärerna är stängda. Det kan också vara så att platsen man anländer till inte har tamponger.

Det ska vara en självklarhet att ha mens som en naturlig del av utvecklingen som kvinna, men i vissa länder kan det anses vara

skamligt att ha mens eller att en flicka är redo att giftas bort. Kvinnor behöver inte bara praktiska tamponger. Vill man unna sig lite vardagslyx kan man beställa underbara hudvårdsprodukter från hudoteket.se som även har fantastiska skönhetsbehandlingar!

TSS eller tampongsjukan

Det är mycket ovanligt att man drabbas av tampongsjukan eller det så kallade TTS som står för toxic shock syndrome och kan vara livshotande utan snabb behandling. Dock är det ovanligt att man drabbas av denna sjukdom men det förekommer. Sjukdomen beror inte på tampongen i sig utan att man får in bakterier i blodbanan i samband med mens. Den bakterie som ligger bakom infektionen är stafylokockbakterien. För att minimera risken är det viktigt att man tvättar händerna före och efter insättandet och byter tampong regelbundet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews