Håll ordning bland mensskydden

Ett ämne som kan vara lite pinsamt att ta upp i många situationer är mens. Det är dock inte ett ämne som behöver vara speciellt jobbigt egentligen. I stort sett alla kvinnor världen över har faktiskt mens och behöver någon form av mensskydd. Ett av de vanligaste skydden att använda sig av är tamponger. Oavsett vilka skydd man väljer är det viktigt att hålla ordning på dem. Det handlar inte bara om att det kostar pengar att köpa nya mensskydd om man tappar bort dem man har.

Tamponger på resan

Om man är ute och reser kan det vara klokt att hålla koll på sina tamponger och andra mensskydd. Det är inte säkert att man han få tag i nya, i alla fall inte av det märke man brukar köpa. Det är också viktigt att ha koll på om det är lämpligt att använda tampong där man är. Om det inte finns toalett eller möjlighet att byta tampong bör man avstå. Det finns nämligen allvarliga sjukdomar man kan få annars och de kan rent av göra så att man avlider om man inte får en snabb behandling. Den så kallade tampongsjukan drabbar hundratals kvinnor varje år, och den kan drabba alla som menstruerar, men majoriteten som drabbas använder tampong.

Gömma eller visa mensskydden?

När det gäller mensskydd är alla individer olika. En del personer kan utan problem gå med ett paket tamponger i skolan till toaletten. Andra gömmer tampongen i handen, eller i fickan. Vissa vägrar köpa mensskydd i butiken, utan de beställer dem istället online. Det är helt enkelt det här med mens och den skamstämpeln som mens fått. Mensblodet är lika naturligt som näsblod men det ses som mycket smutsigare. Även på den egna toaletten kan man organisera sina mensskydd så att de syns, eller på ett sätt som gör att besökare inte ser dem. Det är absolut inte fel att gömma sina mensskydd, men det är inte heller fel att visa dem. Om man ska flytta och anlitar en flyttfirma i Göteborg kan det kännas bra att ha mensskydden lite privat, men man ska samtidigt räkna med att flyttfirmor är mycket professionella och de ser en hel del saker varje dag. Ett paket tamponger i en låda är antagligen inget de bryr sig om.

Bra badrumsförvaring

En bra badrumsförvaring kan vara klokt att ha om det är så att man vill förvara sina mensskydd där. När det gäller badrumsförvaring finns det väldigt många olika alternativ att välja mellan. Man kan till exempel välja att ha större badrumsskåp, någon liten hylla eller olika förvaringslådor.

Hygien är viktigt

Oavsett vilket mensskydd man väljer är det viktigt att tänka på hygienen. Att använda en tampong som legat utan skyddshölje i flera veckor i en väska eller kanske i en låda är inte speciellt bra. Det kan leda till infektioner eller andra problem. Dessutom kan man riskera att skyddet inte fungerar lika bra om det utsätts för fukt. När det gäller mensskydd bör man se till att hålla ordning på dem även när de förvaras.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews