Förvara sina tamponger

Många tycker att det där med tamponger och mensskydd är lite pinsamt. Det kan då vara svårt att förvara dem på ett bra sätt. Om man är kvinna har man i de allra flesta fall tamponger hemma, och kanske även när man är ute och handlar med mera. Men finns det några bra knep man kan ta till?

Hemma i badrummet

Om man har tamponger hemma i badrummet kanske man inte vill att alla ska se dem. Om man har ett badrumsskåp kan det fungera utmärkt att ställa undan tampongerna där men om det är en familj man bor i kan man inte garantera att ingen nyfiken lyckas nosa reda på tampongerna. Kanske kan ett bra alternativ vara att förvara tampongerna i papperspåsar med roliga tryck i en garderob eller lite högre upp. Kanske kan man bara ta med en tampong när man behöver den, och inte förvara alla på samma ställe? Om det finns fler personer i familjen som behöver tamponger kanske det kan vara klokt att ha en påse som hänger framme men som inte ger direkt sken av att innehålla just tamponger. Då kan eventuella besökare med mera också enkelt finna en tampong om det är så att det behövs.

Ute, i skolan eller på resa

Om man är ute och handlar, i skolan eller om man är ute och reser kan man behöva ha med sig tamponger. Men hur ska man förvara dem då, och om man är bland andra, hur får man med sig dem in på toaletten utan att andra märker något? Många gånger kan det vara klokt att ta med sig hela väskan eller en mindre necessär in. Då kan ingen veta att det är just en tampong man ska ha utan det kan lika gärna vara så att man ska sminka sig, fixa håret eller liknande. Man kan också lägga en tampong i sin byxficka, eller kanske i fodralet till sin mobil. Det är inte lika synligt. Ett annat alternativ är att helt enkelt bära tampongen i en knuten hand. Om man inte har byxfickor kan man också lägga den innanför ett linne, vid byxlinningen eller vid troskanten. Det är dock inte så bekvämt att ha den där långa stunder.

Gör mens naturligt

Man kan också ordna så att man talar om mens och mensskydd. Då blir det ofta mindre pinsamt att ta fram en tampong. Man ska egentligen inte behöva gömma undan sina tamponger, och man ska definitivt kunna kasta dem i soptunnan på toaletten utan att någon nyfiken går omkring och plockar upp dem igen. Om man har barn kan det också vara klokt att tala med dem om mens. Det spelar egentligen ingen roll om barnet är en flicka eller pojke. Alla bör se mens som naturligt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews