Kostnadsfrågan för mensskydd i Sverige

Visst är mensskydd en tråkig utgift? Med tanke på hur många månader man som kvinna blöder, kan man tycka att mensskydd borde vara gratis eller åtminstone kraftigt rabatterat. Särskilt när man är i tonåren vill man inte lägga barnbidraget eller studiebidraget på en massa bindor och tamponger, när man kan köpa kläder och fika med kompisarna istället. Man kan ju undra om mensskydd hade kostat, om det var killar som hade haft mens?

Dolda kostnader för mens man inte tänker på

Ibland kan det löna sig att protestera. Kanada tar bort skatten på tamponger, bindor, trosskydd och menskoppar tack vare ihärdiga klagomål och namninsamlingar och Kanadensiska tjejer är nu oerhört glada och nöjda. I Sverige ligger kostnaden för mensskydd på runt 50 000 kronor på en enskild individs livstid. För att inte tala om kostnaden för värktabletter, choklad och annat godis man måste ha både innan och under mens, kostnader för karensdagar på jobbet när inget hjälper mot värken och man bara måste ligga hemma och titta på TV-serier och tycka synd om sig själv.

Handväska eller tamponger?

Be din partner skämma bort dig med lite massage när du känner dig osexig och har PMS. Massageoljor hittar du inne på vuxen.se. De har även sexleksaker om du är en av de kvinnor som får extra lust under din mens. Sex kan dessutom lindra mensvärk, så passa på att kika på utbudet. Om mensskydd blir billigare även i Sverige kan du lägga dina slantar på roligare saker, som till exempel en ny handväska eller ett par vrålsnygga högklackade. Varför inte starta en namninsamling redan idag?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews