När kan det vara svårt att använda tampong?

Tampongen har blivit ett allt mer vanligt mensskydd i modern tid. Den varken syns eller känns när den används rätt utan man kan leva i princip som vanligt. Men ibland kan det vara lite svårt att använda en tampong. Här tas några anledningar upp.

Vid smärta i kroppen

Vid olika smärttillstånd, eller skador kan det vara svårt att få en tampong på plats. Vid sjukdomen artros som man kan få när som helst i livet får man ont i kroppens leder och muskler. Det kan göra att man får svårt att böja lederna och då kan tampongplaceringen bli svår att få rätt.

När det inte finns en toalett och papperskorg tillgänglig

När man ska byta tampong behöver man ha rena händer. Det kan gå att lösa med hjälp av handsprit men det bästa är såklart att ha en toalett med handfat och varmt vatten. Tamponger bör inte heller kastas i naturen eller slängas i avlopp. En soptunna bör därför finnas till hands. Om man vet att så inte är fallet kan det vara klokt att välja ett annat alternativ, trots att tamponger på andra sätt är smidigt och bekvämt.

När man inte kan byta tampong ofta

Om man inte byter tampong tillräckligt ofta kan man bli sjuk, och det kan bli riktigt allvarligt. Är det så att man ska jobba länge och inte har möjlighet att byta mensskydd kan det vara klokt att välja en annan variant för att man ska vara på den säkra sidan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews